Over Maurice de Jong

Beste sportvriend, bezoeker,

Hartelijk welkom op mijn website. Met deze website wil ik mijn hobby, het kweken van kleurkanaries in de schijnwerpers zetten!

Wie ben ik en hoe ben ik bij deze hobby gekomen?

Ik ben Maurice de Jong en woon in Etten-Leur. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als office manager en mede eigenaar in ons familie bedrijf AA-Vet Diergeneesmiddelen.

Het bedrijf AA-Vet Diergeneesmiddelen is een farmaceutisch bedrijf dat diergeneesmiddelen, dieetvoeders, en facilitaire producten levert aan praktiserende dierenartsen in Nederland.

Het betreft producten voor landbouwhuisdieren zowel als voor gezelschapsdieren. Het inkopen van producten over de gehele wereld, het voorraadbeheer, de zorg van distributie, de administratie en het personeelsbeleid behoren tot mijn dagelijkse werkzaamheden.

Maurice en zijn vader die voor vogelkooien staan. Zijn vader heeft een kooi met een prijs daarop in zijn handen.Op zeer jonge leeftijd, 8 jaar ben ik via mijn vader in het bezit gekomen van mijn eerste vogel. (Five Fancy)

Sindsdien heb ik verschillende soorten kleur- en postuurkanaries gekweekt, mijn favorieten soort is toch wel de Mozaïek kanarie!

Ik ben in aanraking gekomen met de Mozaïek kanarie door mijn bezoek aan Italië, het land van de Mozaïeken, en sindsdien gefascineerd door deze prachtige kleurkanarie.

Ieder jaar kweek ik een paar honderd kleurkanaries, waarmee ik de tentoonstellingen in Nederland en België bezoek.

Ook doe ik ieder jaar mee aan de wereldkampioenschappen ergens in Europa met als resultaat 50X Wereldkampioen de afgelopen jaren!

Doordat mijn vader keurmeester is van de NBVV en COM-OMJ heb ik veel van hem geleerd, mijn specialiteiten zijn het kweken van Mozaïek kanaries. Ik wens jullie veel lees plezier op mijn website!